Nepaali viktoriin

Jõudsime täna õnnelikult tagasi Katmanduusse ja saatsime oma matkaasjad Eesti poole teele. Homme lähme kanjoningi tegema, ülehomme kolmeks päevaks raftima. Seega uut blogipostitust peab natuke veel ootama, seniks nautige ühe matkapäeva õhtul valmis tehtud viktoriinikest Nepaali teemal.

7 Comments

  1. sain 10-st 8. (see millises kahes riigis – kohe kui klikkisin nepaali peale andis vale vastuse) ja arvasin, et šerpad on nepaalist 🙂
    Viktoriin oli vahva,
    edu ja head ilma,

    • Väga hea tulemus! Nagu all kirjas, siis võib-olla on ka Nepaal õige vastus. Ilm on koguaeg hea, aga põhi käis korra alt ära

  2. Riigi küsimusega pidasime silmas seda, et Everest (8848 m) asub täpselt Nepaali ja Hiina piiril ning maailma kõrguselt teine mägi K2 (8611 m) asub Pakistani ja Hiina piiril.
    Kirja sai küll “tipp”, mitte “mägi” ning siis võib soovi korral küsimust mõista ka nii, et Everestil on olemas ka lõunatipp, mis on küll suhtelise kõrgusega vaid 11 m, aga absoluutses mõttes on kõrgem kui K2 ehk 8749 m. Kaardi järgi asub see pigem Nepaalis kui Hiinas, aga keegi võib selle kohta täpsemalt uurida. Aga kui keegi pidas küsimusele vastates lõunatippu silmas, siis võib endale mõttelise punkti juurde lisada 🙂

Avalda arvamust